Pääkuva

Pääkuva

13. Kuvaresepti makkaroiden grillaukseen ja rakkaudesta VR-Yhtymään

Maailman ensimmäinen kuvareseptiohje vegaaniseen makkaran grillaukseen.

Grillauskausi alkaa tammikuussa.

Talviystävällinen kuvaohje kesäiseen makkaroiden paistoon.


Aseta itsesi alla olevan kuvan mukaisiin maisemiin. Mikäli matkustat junalla, voit käyttää seuraavia lausahduksia VR:n hintapolitiikan sivistyneen hienovaraiseen arvosteluun: "olisi tullut kaksi kertaa halvemmaksi mennä autolla" tai "voi vitun VR eihän tässä ole mitään järkeä".

VR - joko sinä tai hyvä mieli jäätte laiturille.

VR voisi olla kaikille ilmainen ja verotuksella hoidettaisiin kulut. Ei tarvittaisi mitään lipunostojärjestelmiä, ylläpitoa, lippuihin liittyvää henkilökuntaa eikä varsinkaan lipuntarkastajia. Eikä myöskään tarvitsisi lukea tämänkaltaisia uutisia, jossa VR on lukitettu ostamaan yhdeltä toimittajalta 3 miljoonan hintaan ohjelmistopäivitystä. Voisin kuvitella (joka on myös fakta, koska tosimies ei ole kykenevä kuvittelemaan mitään epätodenmukaista), että ilmaisuudella koko putiikin hoitaminen tulisi valtavan halvemmaksi ja oheisilmiöiden myötä talouteen liittyvä vaikutus olisi ainoastaan positiivinen.


Mutta niin, siihen kuvaan:

Mene vastaavaan paikkaan. Yksi hyvä tapa on myös seistä laiturin päällä. Varoitus: veteen siis uppoaa. Aika moni asian toteaa tahattomasti - yleensä sepalus auki.

Laita grilli tulille.

Beam me up, Scotty.

Lyöttäydy grillaustunnelmaan kuuntelemalla Brigitte Bardot:n Je t'aime... moi non plus.

Teille muille barbaareille, jotka ette ole valistaneet itseänne ranskankielellä, on kappaleessa kyse intensiivisestä grillauksesta. Kuuleehan sen äänistäkin.

Laita olut kylmenemään. Tai oikeastaan, juo mielummin vettä. Olut on läträäjille. Tosimiehet juovat puhdasta kaivovettä tai viskiä. Ei koskaan samaan aikaan.

HUOM! Kuvassa näkyvä Kilkenny-olut EI ole vegaaninen. Siinä on käytetty kalan maksaa. Voi helvetti, sano nyt että karkeissakin voi olla kirvoja?

Grillaa soijanakit. Älä vain mene vipuun grillauksen kanssa: tarvitaan vain tuli ja ruoka. Ei ennenkään tarvittu piippusytyttimiä tai langattomia paistomittareita. Kunhan saat tehtyä tulen niin anna sisäisen erämiehesi/naisesi hoitaa loput. Selventäkööt vanhat sananlaskut asiaa: "Nälkä on paras kokki" ja "Oishan sitä vintillä leipää, mutta lapset söi rappuset."

Näin sitä mennään. Kuvassa Weberin Deluxe Gourmet 3000 grillipihdit. Huomaa katkennut palanen. Mukava pikku arvoitusleikki kenellä repeää mahalaukku.

Kun makkarat ovat valmiit, lisää sinappiin makkarat.

Ihan OK sinappi. Teen ehkä joskus sinappivertailun.

Yhdistä kaikki ylläolevat kuvat lopputulokseksi:

Olet mitä syöt: sinappia, soijamakkaraa ja muovia. Ja lanssilla kotiin puhjenneen mahalaukun takia. Eipä jäänyt paljoa arvattavaa kelle muovinpala osuu, kun söin kaikki nakit itse. Mutta ei tarvinnut ostaa paluumatkalla ylihintaista VR:n lippua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti