Pääkuva

Pääkuva

21. Tosimies-lifestyle: vapaapäivä tosimiehen seurassa

Tutustuin useisiin lifestyle-artikkeleihin. Artikkelien inspiroimana tein reportaasin muodista, taiteesta, asunnoista, hienostoravintoloista ja erikoisruoista. Sisältää myös ohjeen tosimiehen lifestyleen.


Auringon noustessa ja kylmän usvan vielä saartaessa vain paikallisten suosimaa ulkoilmaterassia on tosimies valmis aloittamaan päivän kevyellä brunssilla. Tämä ihana, vain paikallisten suosima, urbaani ulkoilmaterassi on kuin aurinkoisen romanttinen H. P. Lovecraftin tarina tai virkistävän innostava ja värikäs kuin Aki Kaurismäen elokuva.

Täyden kympin brunssi koostuu Tsekkiläisestä Bellinistä, joka tarjoillaan amerikkalaisvivahteisten maapähkinävoileipien kera. Tämä eri ruokakulttuurien kohtaaminen huipentuu ainutlaatuisella Saksalaisella ylpeyden nektarilla: tomaattimehulla. Annos tarjoillaan Kaj Franckin harvinaiselta astiastolta. Sillä tosimiehelle kelpaa paras, tietenkin!
Kuinka monta sekuntia nykyihmisten ateriat jäähtyvät keskimäärin heidän ottaessaan niistä pakonomaisesti kuvia? En tiedä, ateriani oli valmiiksi kylmä. #brunch #breakfast #gourmet


Aamua on hyvä jatkaa treenaamalla. Äärettömässä fiksuudessani en tarvitse salikorttia, sillä on matemaattisestikin todistettavissa että salilla käynti on täysin tehotonta.

Kaikessa viisaudessani olen yhdistänyt treenaamisen päivän muihin töihin. 

En usko pesukoineisiin, vaan pikapesin vaatteeni käsin virtaavassa joessa nyrkkeillen tahrat virtojen vietäviksi. Ainoa tapa pestä pyykkiä kuulostamatta totaalisen nyhveröltä.

En usko myöskään kuivureihin, vaan sidoin kaikki pestyt vaatteeni yhtenäiseksi liinaksi ja sidoin päät takapihani puihin.

Vain hölmö käyttää kuivauskonetta tai pyykkinarua. #tikkiin #treeninjälkeen #pyykkipäivä


Odotellessani vaatteideni kuivumista ajattelin pelata muutaman erän lautapeliä. Pelaan vain ja ainoastaan alan tuntemieni huippujen kanssa, joten haastoin arvoiseni henkilön lautapeliin: itseni.


Tältä tuntuu paljon puhuttu itsensä voittaminen. #winning


Ennen päivällistä ajattelin muistella vanhoja ja kävin läpi vanhoja valokuvia asunnoistani ja pienehkön asuntonäyttelyn aikaisemmista asuinsijoistani!


Ensimmäinen oma asuntoni pääkaupunkiseudulta oli Punavuoresta. Kuten varmasti moni helsinkiläinen tietää, pienestä ei kannata nipottaa. Vuokra 720 €/kk, 29 neliömetriä. #visitHelsinki #helsinkiLife

Muutin sittemin Espooseen. Kuva HOAS:n opiskelijasolusta. Talvisin luistimet olivat suositeltavia. #hoasIsNotAHotel #studentLife

Kuva opiskelijasoluni yhteisestä tilasta. Pientä kosteutta nurkissa havaittavissa. #greenLiving #asbesti

Opiskelijasoluni vessa. Ilmeisesti jäänyt silloiselta kämppikseltä siivousvuoro tekemättä. 

Opiskeluni kuitenkin keskeytyi ja vaihdoin alaa. Siirryin rakennusalalle yliopistolta. Toki yliopistolta valmistuminen ja jatkokoulutus oli vaihtoehtona, mutta halusin mielummin elää onnellisen elämän.

Oli paljon opettelemista ja tie rakennusmieheksi oli pitkä ja kivinen. Aloitin harjoittelun uudesta omasta asunnostani. Muutin pois opiskelija-asunnosta Espoosta Kirkkonummelle rivitaloon.


Kattovalot: tein itse ja säästin. #traveling #worldCitizen #kirkkonummi

Valmistuin rakennusalalta, onneksi sain töitä, muutin pois Kirkkonummelta ja siirryin asumaan Keski-Suomeen.

Oli ihan kiva työllistyä valmistumisen jälkeen. Kuva uudesta silloisesta asunnostani. Kun ajaa muutaman sata kilometria Helsingistä alkaa asuntojen hinta/laatusuhde paranemaan. Muistan kun välillä käydessäni nukkumaan mietin millaista elämä olisi ollut korkeammin koulutettuna vaikkapa tutkijana yliopistolla. Noh, jotenkuten sain silti unenpäästä kiinni.

Asunnossani oli myöskin sauna. Siis ihan oma sauna, laituri ja järvi.

Sittemmin jouduin töiden takia muuttamaan takaisin pääkaupunkiseudulle.

Laitoin kuivuneet vaatteet kaappiin ja sovin työkaverin kanssa tapaamisen hänen työpaikkansa läheisellä työpaikkaravintolassa. On lounasaika.

Mitä voit yleensä vegaanina syödä Sodexo-työpaikkaravintoloissa. #whereieat #healthyfood

Monessa lifestyle-blogissa on useita artikkeleita shoppailusta. Avoimin mielin päätin kokeilla mitä ihmeellistä kyseisessä aktiviteetissa on. Shoppailu on "kulutusorientoitunutta liikettä tilassa, jossa on mahdollisuus ostaa." (Panzar, Perälä, Kekki 1994)

Kuulostaa haastavalta - mennä siis käytännössä kävelemään kauppaan. 

Näin uuden harrastuksen innoittamana päätin tuoda hieman lisää "luksusta elämääni" ja käydä tutustumassa rakennusalan "muotimaailman kuulumisiin" ja tehdä, tai olla tekemättä, laadukkaita ostoksia - ollessa kuitenkin kuluttamiseen orientoitunut.

Uusi kirvesmallisto edustaa nykysuunnittelija Marco de Vincenzon herkkää minimialismia ja eleganttia helppokäyttöisyyttä. #fashion #style

Kauden hansikasmallistosta löytyy malleja niin pariisilais-henkisille kuin räväkämpääkin tyylisuuntausta.

Ostin tukkupakkauksen valkoisia näppylähanskoja.


Seuraavaksi päätin sivistää itseäni ottamalla irtioton arjesta ja vierailin nykytaiteen näyttelyssä.

Hetken kierreltyäni totesin taulujen ja muiden installaatioiden olevan hyvin samanlaisia. Ainoa merkillepantava teos muistutti palosammutinta. Mikä sitten paljastui olemaankin palosammutin henkilökunnan mukaan - eikä edes kuulemma kuulunut näyttelyyn.

Kukahan ronksvenklari on tämänkin tehtaillut? Kuut miten sattuu ja pilvetkin päin helvettiä. Muuten ihan OK. #art #culture #porttikielto

Kello alkoi lähestyä iltaa kokkailin iltaruoaksi Marokkolaistyylisen kasvispadan.

Monien kokin elämänfilosofia: carpe diem - tartu pohjaan.

Illallisen jälkeen maistelen muutamaa viskiä ja mietin miten päivä meni.En ole tyytyväinen päivääni.

Huomasin lähteneeni matkimaan muiden lifestyle-artikkeleiden tyyliä ja tekemisiä. Ei tosimiehen lifestyleä voi kuvata reportaasin keinoin, vaan kyseessä on asenne.

Päätän reportaasini tähän.

Jos oikeasti haluat kokeilla tai ymmärtää tosimies/nais-lifestyleä, katso seuraava video ja seuraa ohjeita. Olet askeleen lähempänä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti