Pääkuva

Pääkuva

2. Nopea sipulinen chili-välipalasalaatti

Niin voimakkaan sipulinen, että syödessä melkein itkettää. Mutta tosimies ei itke. Itkemisen kuvitteluakin saa harjoittaa vain ja ainoastaan erityistilanteissa. Chilillä maustettu välipalasalaattimme ei ole yksi niistä. Resepti sisältää myös paljon kuvia puukosta (WAU)!

Tarvikkeet ja työkalut (1 annos)

 • Puukko (esimerkiksi USMC KA-BAR, KA-BAR BK2 tai mora. Vesuri tai kirveskin käy)
 • 1 rkl Auringonkukkaöljyä
 • 0,5 dl valmiiksi maustettua korppujauhoa
 • 5 kpl punaisia chilejä
 • 2 kpl sipulia
 • 2 kpl tomaattia
 • 1 rkl chilirouhetta
 • 1 rkl Chili explosion-maustetta
 • 1 paketti salaattilajitelmaa
 • vettä pesemiseen
 • 1 rkl aseöljyä

Valmistusprosessi

1. Puhdista kunnon puukkosi vaikkapa vessapaperilla. Tosimies ei millään Mikki Hiirien pilipalikuorimaveitsillä nysvää.


2. Pese kaikki vihannekset vedellä.

3. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi kuvan mukaisesti.


4. Hienonna sipulit kuvan mukaisesti.


Muistathan, että ihmisellä ei ole turhaan hampaat suussa ja ruokaa ei ole tarpeen pilata pienentämällä sitä lastenruoaksi. Nyrkkisääntö: riittää, että ruoka mahtuu suuhusi etkä tukehdu - kaikki muu on piperrystä.

4. Tee kuorrute chileille sekoittamalla korppujauhot, chilirouheen ja Chili explosion-mausteet kulhoon.5. Voitele chilit auringonkukkaöljyllä.


6. Kierittele chilit korppujauhoseoksessa, niin että kuorrute peittää chilit kauttaaltaan. Lisää chilit ja sipulit kuumalle pannulle.

7. Odottaessasi kypsentymistä, avaa salaattipaketti barbaarimaisesti puukkoa käyttäen. Pese salaatit ja asettele lautaselle tomaattien kera.


8. Tässä välissä on myös erittäin tärkeää puhdistaa puukkosi, nimittäin hiiliteräksinen terä ruostuu erittäin nopeasti ollessaan kosketuksissa vihannesten kanssa. Eli puhdista puukko ja voitele terä aseöljyllä tai vastaavalla. Näin puukko on valmiudessa salaattia sekä muita taisteluita varten.


9. Ota chilit ja sipulit pois pannulta, kun chilit ovat saaneet vähän väriä ja sipulit ovat pinnasta hieman pehmeitä. Huom! älä pilaa sipuleita pehmentämällä niitä liikaa. Syödessä kyynelkanavatesti kertoo kypsyysasteen: mikäli et tunne kutinaa silmiesi alapuolella niin kypsensit sipulit yli.


10. Asettele sipulit ja chilit lautaselle salaattien päälle. Salaatinkastiketta ei tarvita, sillä salaatinkastikkeen haluaminen tarkoittaa vain että et osaa maustaa salaattiasi oikein.


Mutustellessasi kevyen salaattimme voit alkaa jo miettiä mitä söisit sitten pääruoaksi. Älä vain kuvittele kauaa pärjääväsi pelkän salaatin voimin; nälkähän tästä jää. Salaattimme lahjoo myös loppupäiväksi helvetinmoisen sipulinkäryn hengitykseen, mistä syystä kesällä ei hyttyset härnää ja talvella sulaa etulasit kun muutaman kerran henkäisee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti